Ninja

Kennel Tiny Warriors

Uppfödning av lång- & korthårig Chihuahua

samt Japansk spets

Lilletass Beyonce Knowles

Ninja

Reg.nr: S21511/2007

Född: 2007-01-29

Vikt: 1,8 kg

Patella: 0/0

Tänder: 6+6 saxbett

Ögonlyst ua

Fontanell: stängd

Ninja är den minsta i vår flock till storleken, men också den tuffaste!

Hon är utan tvekan alfa-tiken och de få gånger hon får nog och säger ifrån lyder de andra utan tvekan.

Hon var den första chihuahuan i huset och är utan tvekan anledningen till min kärlek till rasen - och dessutom inspirationen både till prefixet och vårt ordspråk "Även en liten kropp kan rymma en stor krigares själ".

 

När jag letade min första chihuahua hade jag inte speciellt mycket kunskap om rasen. Jag ville ha en vit chihuahua medan mannen tyckte bäst om Black/tan. En dag visar min man mig en annons på Blocket på tre valpar - och där var HON!!! Inte vit och inte Black/tan, men alldeles perfekt! Det var ju henne vi hade letat efter - utan tvekan.

Jag kontaktade kennel Lilletass, som låg i Kalix, men de hade redan lovat bort henne. Jag var förtvivlad! Men det var nog meningen att vi skulle ha denna underbara lilla hund, för en vecka senare ringde uppfödaren och sa att tjejen som skulle ha henne ångrat sig, så var vi fortfarande intresserade så fick vi köpa henne. LYCKA!

 

Jag flög till Stockholm och mötte upp henne där, och trots att jag sett henne på webcam fick jag en chock över hur liten hon var. Hon vägde vid 10 veckor bara 525 gram men det hade hon ingen aning om! Efter 9 timmar på en flygplats med mig, en flygresa med skrikande barn och plats bredvid motorerna och sedan en bilresa med ny person så kom hon hem till oss... Där väntade två perserkatter och två Dogo Argentino. Ninja trampade ur väskan, snusade runt, hälsade på de stora hundarna och tittade ointresserat på katterna och gick sedan in i väskan igen och somnade helt lugnt. Ninja var hemma - och lika cool som den dagen har hon alltid varit!

 

Ninja är ingen stor tjej som vuxen heller, så en stor sorg har varit att inte kunna avla vidare på denna underbara och vackra hund. Istället så är jag lycklig för varje dag jag har henne i mitt liv! Vissa hundar tar extra plats i ens hjärta och Ninja är utan tvekan den som tar störst hos mig! Hon är en "once in a lifetime"-hund och jag tackar Mats Eriksson av hela mitt hjärta för att han lät sin lilla tjej flytta ända ner till Skåne till oss.

Kennel Tiny Warriors

Katarina Ellegaard

Mail: kennel@tinywarriors.se

 

0707-348202